Header image  
   
  
 
 
 
 

 
 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 18 - 2015

Nieuwsbrief 19 - 2015

Nieuwsbrief 20 - 2015

Nieuwsbrief 21 - 2015

Nieuwsbrief 22 - 2015

Nieuwsbrief 23 - 2015

Nieuwsbrief 24 - 2015

Nieuwsbrief 25 - 2015

Nieuwsbrief 26 - 2015

Nieuwsbrief 27 - 2015

 

Nieuwsbrief 10 - 2014

Nieuwsbrief 11 - 2014

Nieuwsbrief 12 - 2014

Nieuwsbrief 13 - 2014

Nieuwsbrief 14 - 2014

Nieuwsbrief 15 - 2014

Nieuwsbrief 16 - 2014

Nieuwsbrief 17 - 2014

 

Nieuwsbrief 1 - 2013

Nieuwsbrief 2 - 2013

Nieuwsbrief 3 - 2013

Nieuwsbrief 4 - 2013

Nieuwsbrief 5 - 2013

Nieuwsbrief 6 - 2013

Nieuwsbrief 7 - 2013

Nieuwsbrief 8 - 2014

Nieuwsbrief 9 - 2014 

Hooien bij de Rosmolen

Willem Eickmans aan het hooien voor zijn schapen.

Na wekenlang onbestendig weer, was het vorige week met zomerse temperaturen ideaal weer om te hooien. Zo ook op de Rosmolen. Voor het binnenhalen van het benodigde hooi is geen paard beschikbaar. Een krachtige schapenram, van het Mergellander ras, lost het probleem op.

Lees hier het artikel in Peel en Maas van 2-8-2012

 

Bezoek Schaapskooi Schijndel

Bezoek aan de Schaapskooi in Schijndel

Een delegatie van het bestuur van Schaapscompagnie Merselo bezocht op zaterdag 11 december 2010 samen met onze herder Jan Manders de Schaapskooi in Schijndel. Een mooi voorbeeld van wat een enthousiaste club mensen in relatief korte tijd voor elkaar kan krijgen! Bekijk hier de foto's en hier de website van Schaapskooi Schijndel. Een verslag van ons bezoek aan de Schaapskooi kunt u hier lezen.

Een kort filmpje van de honden met de schapen aan het werk kunt u hier bekijken.

Schaapscompagnietje

Artikel in Dagblad de Limburger dd 27-5-2010

Jan Manders aan het werk in Merselo.

De herdertjes lagen bij nachte...

Artikel in 'Zondagsnieuws'dd 27-12-2009
Een leuk artikel door Jan Pieter Thijssen over schaapskooien in Venray en Bergen.

Dag van het Schaap Ermelo 2009

Het was een prachtige dag van het schaap!
Als je dan op zo’n dag rondloopt en je ziet hoe de mensen genieten, hoe gezellig de sfeer is tussen de vele stamboeken die met hun mooiste schapen naar Ermelo zijn gekomen (er waren ca. 50 rassen), de standhouders veel bekijks hebben, er veel te zien en te leren was, kinderen zich vermaakten in de “lammetjesclub” (o.a. schaapschilderen), maar het bovenal een gezellige dag was, dan is alle drukte van het organiseren vergeten en is het genieten!
Bekijk hier o.a. demonstratie schaapknippen door Willem Eickmans.


Windmolenfair Molen Nooit Gedacht

Stand op windmolenfair
Stichting Schaapscompagnie Merselo zal op de 'Merselose dag van de wind', op 2e pinksterdag (1 juni 2009) met een stand vertegenwoordigd zijn op de 'Windmolenfair'. Wij zullen het aanwezige publiek informeren over de stand van zaken van de Schaapscompagnie Merselo.

Voor meer informatie kunt u de site van Molen Nooit Gedacht bekijken: www.molenmerselo.nl

De paden op, de lanen in met De Marke Venray

Op 28 oktober j.l. stonden paard en wagen bij de molen Nooit Gedacht te Merselo klaar voor een rondrit door de gemeentebossen van Venray. De Marke Venray was blij met het werkbezoek van het college van B&W om ter plaatse, in het veld een uitgebreide praktische toelichting te kunnen verzorgen op het beheer van de natuur en op de diverse lopende projecten.

“Omdat natuur en mensen het recht hebben...” was het centrale thema van het werkbezoek. Martinet Roling (voorzitter van De Marke Venray) en Gerard de Baaij vertelden uitvoerig over het verbeteren van de natuurkwaliteiten van de bossen en natuurgebieden, hoe er wordt gewerkt aan een gezonde economische bedrijfsvoering en het milieuvriendelijk beheer. Maar ook over het meer en beter mogelijk maken van bosbeleving, in het bijzonder voor de lokale bevolking ten gunste van de leefbaarheid van Venray en over het versterken van samenwerking met lokale organisaties.

De medegastheren van het werkbezoek maakte heel duidelijk hoe prettig en effectief de samenwerking verloopt. Theo Zegers van de Dorpsraad Merselo gaf een toelichting op de dorpsplannen onder de naam: “Schaapscompagnie Merselo”,  Jacques Lamers van Stichting De Rooyse Schans vertelde over de te reconstrueren volmolen en boerenschans, Helma Michels van Molen Nooit Gedacht vertelde over de nieuwe aanpak voor behoud en herstel van de molen en Jan Loonen van Stichting Mooi Land gaf een toelichting op de voortgang en realisatie van het LNME centrum (Landbouw, Natuur en Milieu Educatie).

Het college was enthousiast over de initiatieven en gevonden samenwerking en hield een pleidooi voor het bundelen van de krachten en het herkenbaar maken van deze samenwerking. De Marke Venray gaf aan deze handschoen graag op te willen pakken.

Ook was het college blij verheugd te horen dat De Marke Venray werkt aan het certificeren (PEFC) van de gemeentebossen voor Goed Bosbeheermanagement én het realiseren van de Ecologische Hoofd Structuur waarbij de inzet is de economische functie van het landelijk gebied te waarborgen.

Het college was erg tevreden over de resultaten van het ingezette publieke beheer toen ze hoorde dat er meer dan 1000 mensen per jaar aan (P)uur Natuur activiteiten deelnemen en ook dat er initiatieven zijn voor Lunchwalks in de gemeentebossen voor Venrayse bedrijven.

Bij terugkomst stond de familie Reintjes van Boerderij ’t Platteland klaar met een heerlijke versnapering: gevulde bospaddestoelen. Zo werd het werkbezoek toepasselijk afgesloten en ging ieder met een gevuld hoofd en gevulde maag naar huis.

 

 
Nieuws